Tentoonstelling De vrouwen van Soestdijk - 12 oktober '23 t/m 7 januari '24

Tentoonstelling De vrouwen van Soestdijk - 12 oktober '23 t/m 7 januari '24

Samen met Nicole Uniquole organiseert Paleis Soestdijk een grote najaarstentoonstelling in 2023. Paleis Soestdijk dankt zijn illustere status óók aan de vrouwen die hier de afgelopen eeuwen ’s zomers maar al te graag verbleven. In de tentoonstelling ‘De vrouwen van Soestdijk’ zal het rijke verleden van dit paleis, gecombineerd met schitterende portretten, foto’s, hedendaagse mode, design en ambacht, uitgebreid te zien zijn.

Van Steltman Juwelier zijn in deze tentoonstelling ook een drietal in bruikleen gegeven objecten te bewonderen:

 


Een zilveren thee en koffieservies, 6-delig, model Versailles, met ivoren handgrepen, vervaardigd door de zilver fabriek Voorschoten 1946-1947. Op een zilveren blad met gebogen filet rand, vervaardigd door Bennewitz te Amsterdam 1846.

Een witgouden Tiara ontwerpen en vervaardigd in het Steltman Atelier, Lotusbloemen bezet met briljant geslepen diamanten en peergeslepen aquamarijn.

Een zilveren 5- hoekig zilveren schaal, versierd met geëmailleerde roze druppels in stervorm. Vervaardigd en gesigneerd door Steltman, Den Haag, geleverd aan Koningin Juliana ca 1950.

Tickets zijn te bestellen via deze link

Beelden

  • Catharina-Hooft-Staatliche-Museen-zu-Berlin-Gemaldegalerie-Jorg-P.-Anders
  • Edwin-van-Oudshoorn-Courture-Collection-Botani
  • Een zilveren thee en koffieservies, 6-delig, model Versailles - Steltman Juwelier, privébezit

Praktische informatie

‘De vrouwen van Soestdijk’ is vanaf 12 oktober 2023 t/m 7 januari 2024* te bezoeken op woensdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur.

De kassa opent om 10:30 uur en de laatste entree tot het paleis is om 15:30 uur. We raden aan om vooraf online tickets te reserveren.

*M.u.v. 20 oktober, 15 november, 24 december, Eerste Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag. Op zaterdag 16 december en donderdag 21 december sluit het paleis om 15:00 uur, de laatst mogelijk entree is op deze dagen 13:00 uur. Op Tweede Kerstdag (dinsdag 26 december) is de tentoonstelling óók te bezoeken.