Algemeen

Wat zijn de openingstijden van Steltman Juwelier en Steltman Watches?

Onze reguliere openingstijden zijn:

dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Wij bieden u de mogelijkheid om contant, met pin of met een geselecteerd aantal credit cards te betalen. In onze winkels informeren wij u graag verder.

Juwelen

Hoe onderhoud ik mijn juwelen?

Door het dragen kunnen juwelen, zeker die met diamant, dof worden. Huidvet, zeep en bodylotion zorgen ervoor dat de juwelen hun glans verliezen. U kunt uw juwelen zelf reinigen in een sopje van warm water met zacht, vloeibaar afwasmiddel. Met een tandenborstel kunt u uw juwelen voorzichtig schoon borstelen. Daarna spoelt u uw juwelen nogmaals af met warm, stromend water af. Om de juwelen pluisvrij af te drogen, kunt u ze deppen met een zachte, niet pluizende doek.

Om uw diamanten weer te laten schitteren, kunt u ze ook een half uurtje weken in een oplossing van koud water en een drupje ammoniak. Borstel het sieraad dan voorzichtig met een borsteltje zacht schoon en laat de diamant, zonder na te spoelen, drogen.

Is uw juweel erg vervuild, dan kunt u het bij Steltman juwelier ook ultrasoon - met geluidsgolven - laten reinigen. Kom daarvoor even langs in onze winkel.

Hoe onderhoud ik mijn parels?

Parels zijn een natuurproduct. Daarom is het belangrijk om ze voorzichtig te behandelen. Een parel kan hij niet goed tegen zeep, parfum en haarlak. Doe parels dus altijd af als u in bad gaat.

Met een zachte doek wrijft u een parel schoon. Maar, niet te vaak, want van huidvet wordt een parel juist mooier! Bovendien zorgt het vettige laagje ervoor dat het parelmoer niet 'uitdroogt'. U kunt uw parels dus het beste zo vaak mogelijk dragen!

Wanneer u ze opbergt in hetzelfde doosje of etui als uw andere juwelen, bestaat de kans, dat ze krassen. Zorg er dus voor dat u ze apart bewaart.

Horloges

Hoe onderhoud ik mijn horloge het best?

Uurwerken zijn ambachtelijke producten. Ze bestaan uit honderden minuscule onderdelen die met de grootste zorg en precisie samenkomen tot een technisch wondertje: het horloge. Voor het behoud van uw horloge is het van belang het met zorg te behandelen. Wij zijn u graag van dienst voor het onderhoud en eventuele reparatie van uw horloge. In overleg met u, de verkoopmedewerker, de horlogemaker en de desbetreffende horlogefabrikant wordt bepaald of we het horloge in eigen atelier behandelen of dat we het horloge opsturen naar de after sales afdeling van de fabriek.

Do's en Don'ts voor uw horloge

  • datum niet verzetten tussen 22.00 en 02.00 uur. Op dat moment is de datumschijf mechanisch in werking. Wanneer u dat proces verstoort door zelf de datum te verstellen, bestaat er een groot risico dat er onderdeeltjes beschadigen of zelfs afbreken.
  • geen armband dragen naast het horloge.
  • niet zwemmen met een waterresistant horloge.
  • voor reparaties van het horloge alleen gebruikmaken van geautoriseerde dealers.
  • vermijd heftige schokken door bijvoorbeeld golfen, tennis of houthakken.

Regelmatige controle

Voor het behoud van uw horloge is het van belang het met zorg te behandelen. Wij raden u daarom aan uw horloge met regelmaat te laten controleren en onderhouden. Onze gecertificeerde horlogemakers verzorgen dit graag voor u.

Jaarlijkse controle van uw horloge

Een jaarlijkse controle van uw horlogebij Steltman Watches houdt het volgende in: controle van de functies van het horloge, testen van de waterdichtheid van de horlogekast (waterproof testen), de horlogekast reinigen, de metalen horlogeband reinigen, controle van de bandschroeven, controle van de staat van het lederen horlogebandje.

Complete service van uw horloge

Wij adviseren u ieder horloge (met mechanisch uurwerk of quartz uurwerk) eenmaal in de drie tot vijf jaar compleet laten onderhouden. Een complete service van uw horloge is noodzakelijk aangezien de olie waarmee de draaiende onderdelen gesmeerd zijn na verloop van tijd veroudert en haar smerende werking verliest. Indien u de complete service van uw horloge te lang uitstelt, kan de verouderde olie zelfs slijtage veroorzaken en de reparatie kostbaarder maken, omdat er meer horlogeonderdelen vervangen dienen te worden. Steltman Watches kan de complete service voor diverse merken in eigen huis verzorgen.

Kan ik voor onderhoud van mijn horloge terecht bij Steltman Watches, ook als ik mijn horloge niet bij Steltman Watches heb aangeschaft?

Wij verzorgen voor de door ons gevoerde horlogemerken uiteraard het onderhoud. Dit kan worden uitgevoerd in het atelier van Steltman Watches of door het atelier van het desbetreffende merk.

Wat zijn de kosten van het onderhoud aan mijn horloge?

Om hier een duidelijk antwoord op te geven, willen wij onze specialisten een beoordeling laten maken in onze winkel. Wij nodigen u van harte uit om met uw horloge langs te komen. Kijk hier voor onze openingstijden.

Wat houdt de garantie op mijn horloge in?

Bij aanschaf van het horloge wordt u uitgebreid geïnformeerd over het functioneren, bedienen en het onderhouden van uw horloge. Steltman Watches verlengd de door het merk aangegeven garantieperiode met 1 extra jaar. De garantiebepaling betreft het uurwerk, niet de kast, glas en/of band. De fabrikant zal aangeven dat de garantie eventuele fabricagefouten betreft. Defecten en/of schade veroorzaakt door de drager vallen niet onder deze garantiebepalingen.

Is mijn horloge waterdicht?

De afdichting van een horlogekast is gevoelig voor invloeden van buitenaf. Om deze reden kan blijvende waterdichtheid niet worden gegarandeerd. Een goed advies: laat uw horloge jaarlijks waterresistant of waterproof testen, het liefst voor de zomer, aangezien u dan wellicht meer met water in aanraking komt.

Een horloge met de aanduiding 3ATM is bestand tegen regen en spatwater Een horloge met de aanduiding 5ATM is geschikt om mee te douchen/zwemmen, mits er geen extreme temperatuursverschillen zijn. Niet geschikt om in het water mee te duiken of te snorkelen. Een horloge met de aanduiding 10ATM is geschikt voor de meeste vormen van watersport, zwemmen, zeilen en snorkelen. Een horloge met de aanduiding 20ATM is geschikt voor alle vormen van watersport en diepzee duiken.

De verschillende niveaus van waterdichtheid

  • Waterresistant - 3Atm/ 30 meter - Dit horloges is bestand tegen regen en spatwater
  • Waterresistant - 5Atm/ 50 meter - Dit horloge is geschikt om mee te douchen of zwemmen, mits er geen grote temperatuursverschillen optreden. Ongeschikt om mee te snorkelen of in het water te duiken.
  • Waterproof - 10Atm/100 meter - Dit horloge is geschikt voor de meeste vormen van watersport als zwemmen, zeilen, snorkelen in ondiep water
  • Waterproof - 20Atm/200 meter - Dit horloge is geschikt voor alle vormen van watersport en diepzeeduik
Wanneer verzet ik de datum van mijn horloge?

Wij adviseren de datum niet te verzetten tussen 22:00 en 02:00 uur. Op dat moment is de datumschijf mechanisch in werking. Wanneer u dat proces verstoort door zelf de datum te verstellen, bestaat er een groot risico dat er onderdeeltjes beschadigen of zelfs afbreken.

Ik zoek voor mijn (vintage) horloge een bijzondere maat leren band, kunt u mij daaraan helpen?

Steltman Watches heeft een uitgebreide collectie handgemaakte lederen banden. Kunt u de juiste band niet vinden, dan bestellen wij de door u gewenste band bij ons atelier. U kiest zelf de leersoort, kleur, vulling, lengte etc.

Prijzen van deze 'customized' banden zijn vanaf € 100,00

De gemiddelde levertijd is circa 4 weken.

Niet gevonden wat u zocht?

Mocht uw vraag hier niet bijstaan, neemt u dan alstublieft contact met ons op. Wij helpen u graag verder.